Пълно неуважение към възрастните хора потресе жена в София. Тя

...
 Пълно неуважение към възрастните хора потресе жена в София. Тя
Коментари Харесай

А едно време младите ставаха и отстъпваха мястото си

 

Пълно пренебрежение към възрастните хора потресе жена в София. Тя споделя, че никой не е направил място на възрастен мъж, а това за жал не е индивидуален случай.

" Възмутена съм от това, което видях. Това е възрастен човек който пътува от метростанция Сердика и безусловно никой не смята за нужно да му отстъпи мястото си, с цел да седне той. Това е всекидневие, което очевидно няма да се промени, тъй като всеки е толкоз вглабен в себе си, че не вижда нищо и никого към себе си - вижда единствено и само себе си и своя интерес! ", написа Кристина Лазарова.

Докато някои хора се съгласиха изцяло думите на дамата, други направиха забележка на авторката, съветвайки я да не снима, а да направи нужното на място и да скастри мледежите. Имаше и десетки, които сметнаха случката като напълно обикновено в последните години.

" Вместо да снимате и да качвате хората във Facebook,което е не законно да бяхте направила забележка. Или помолете някой да стане, с цел да седне индивида. Може да са му предложили и той да е отказал,на мен постоянно ми се случва ", поучава Теодора Д.

В мненията стана ясно и за различен сходен случай - единствено че с бременната жена.

" Бях бременна в 8-ми месец и в трамвая единствения човек, който ми отстъпи място беше една баба несъмнено на към 85-90г, естествено отхвърлих, а младежите в близост никак и не се трогнаха, който счита това за обикновено или за това, че младите не би трябвало да вършим място на по-възрастни или да даваме път на бременни или дами с деца, са същите тези, които не гласоподаваха оня ден, но все мрънкат, че нищо не е както трябва… до момента в който не се научим на дисциплинираност и почитание към събеседника си, нещата няма да ни се получат ", спомня си Петя Младенова.

От обявата няма по какъв начин да стане ясно дали на мъжа е било препоръчано място, само че не е притеснителното е, че такава обстановка към този момент не изненадва никого... А едно време младите отстъпваха мястото си на по-възрастните.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР